25 octombrie 2011

Scenariştii filmelor “X-Men: First Class” şi “Thor” adaptează romanul “Magicians”

Deşi franciza “Harry Potter” a fost pusă pe raft o dată cu lansarea oficială a filmuluiHarry Potter and the Deathly Hallows: Part 2” pe data de 15 iulie 2011, goana după romane cu elemente fantasy, care să poată fi transpuse cu succes pe micul ecran sau pe marele ecran şi care să fie pe gustul publicului, nu s-a potolit, editorii de la Deadline.com anunţându-ne că Ashley Miller şi Zack Stentz, co-scenariştii prequel-ului “X-Men: First Class” şi ai fanteziei de aventuri “Thor“, au fost angajaţi de către oficialii postului de televiziune Fox pentru a adapta romanul “Magicians” al autorului Lev Grossman.
Publicată în anul 2009 şi beneficiind de recenzii pozitive din partea criticilor literari, cartea “Magicians” este considerată un Harry Potter pentru adulţi, în care un grup de tineri trecuţi de 20 de ani studiază magia şi constată ulterior cu stupoare că universul magic din poveştile copilăriei lor există cu adevărat.
Personajul principal al romanului este Quentin Coldwater, un băiat din Brooklyn care duce o existenţă lipsită de scop şi cade pradă în mod frecvent melancoliei, fiind obsedat de cărţile care i-au fost dragi în copilărie şi în care se vorbea despre un ţinut magic denumit Fillory. După ce trece printr-un portal misterios, Quentin ajunge la Brakebills College, o academie exclusivistă asemănătoare cu Hogwarts la care este iniţiat în tainele magiei şi învăţat cum să-şi folosească puterile.
După ce o farsă decurge cum nu se poate mai rău şi eliberează un spirit malefic cunoscut sub numele generic The Beast, care pătrunde în interiorul academiei şi generează haos, Quentin Coldwater şi cohorta lui de magicieni novici îşi pierd inocenţa şi înţeleg că există într-adevăr ţinuturi magice precum Fillory în care este nevoie de ajutorul lor.
Faptul că romanul “Magicians” nu va fi adaptat într-un film, ci într-un serial de televiziune ar putea fi de bun augur întrucât scenariştii Ashley Miller şi Zack Stentz (“Andromeda”, “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”, “Fringe”) au posibilitatea de a respecta fidel opera literară din care se inspiră, fără să fie forţaţi să elimine anumite scene relevante pentru a se încadra în rigorile de timp ale formatului cinematografic.
Michael London, Shawn Levy şi Michael Adelstein îşi vor asuma sarcinile de producători ai mini-seriei TV “Magicians”, care, cu puţin noroc, ar putea fi difuzată în sezonul de toamnă al anului 2012.
Întrucât scriitorul Lev Grossman a publicat în august 2011 o continuare a romanului “Magicians” intitulată “The Magician King”, nu ar fi exclus ca scenariştii să fie solicitaţi în viitorul apropiat pentru a-l transpune şi pe acesta pe micul ecran, în cazul în care mini-seria “Magicians” va avea priză la telespectatori.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews